Srednjevekovno nasleđe Srbije

 

DVODNEVNI ARANŽMAN – AUTOBUSKI PREVOZ –
NOĆENJE SA DORUČKOM

 

1.DAN–Beograd- -Kruševac-Ljubostinja-VRNJAČKA BANJA
Polazak iz Beograda u 8:00 časova. Vožnja ka Kruševcu.
Poseta Lazarevom gradu, srednjevekovnoj srpskoj prestonici. Centralni deo grada zauzima crkva Lazarica, koja je najverovatnije poslužila knezu Lazaru kao model za gradnju manastira Ravanica. Posvećena je Svetom Prvomučeniku Stefanu, po kome je despot Stefan poneo ime. Pored Lazarice, do danas su očuvani Donžon kula, delovi gradskih bedema, kao I temeljni ostaci rezidencijalnog dela kneževog dvora. Nakon završetka obilaska Lazarevog grada odlazimo do manastira Ljubostinja.
Manastir Ljubostinja građen je u period od 1388. do 1405. godine. Ktitor manastira bila je kneginja Milica. Ljubostinja je građena na mestu gde se, po predanju, kneževski par upoznao. Unutrašnjost manastira je više puta uništavana. Turci su u vreme Kočine krajine spalili manastir, zbog čega je tom prilikom pronađen tajni prolaz, koji je vodio do bogate riznice. U Ljubostinji se nalaze mošti kneginje Milice i monahinje Jefimije, prve srpske pesnikinje. Obilazak manastira,, a potom nastavak puta ka Vrnjačkoj Banji.
Vrnjačka Banja je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. “Kraljica turizma” smeštena je između planine Goč I Zapadne Morave, u šarenolikom ambijentu prirodnih I kulturno-istorijskih znamenitosti. Takođe, Vrnjačka Banja spada u red najboljih lečilišta u zemlji. Osim toga, banja je mesto brojih manifestacija, kao što su Letnji filmski festival, Karneval…Dolazak u Vrnjačku Banju u popodnevnim časovima. Smeštanje u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2.DAN-VRNJAČKA BANJA-Žiča-Studenica-Beograd
Doručak. Polazak ka manastiru Žiča. “Majka crkva”, prelepi manastir Žiča, zadužbina je prvog srpskog kralja, Stefana Nemanjića, sina župana Stefana Nemanje. Manastirski kompleks građen je početkom trinaestog veka, da bi od 1219. godine postao sedište srpske arhiepiskopije. Žiča je poznata I kao “sedmovratna”, jer su se u njoj krunisali srpski vladari. Spada u red najlepših spomenika srpske srednjevekovne arhitekture, kao I najznačajnijih duhovnih centara u našoj zemlji. Obilazak Žiče I nastavak puta ka Studenici.
Biser srpske srednjevekovne arhitekture, građen je krajem dvanaestog veka, kao zadužbina velikog župana Stefana Nemanje. Manastirski kompleks danas čine Bogorodičina crkva, Kraljeva crkva ( svetih Joakima I Ane ), Nikoljača, kao I temeljni ostaci dve crkve, od nekadašnjih 14. Studenicu okružuju zidine sa pirgom, unutar kojih su još smešteni konaci, srednjevekovna trpezarija, kao I bogata manastirska riznica. Freskopis manastira Studenica spada u red najviših dometa srpskog srednjevekovnog slikarstva. Kao jedinstven spomenik kulture I duhovnosti, Studenica se, od 1986. godine, nalazi na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Obilazak manastirskog kompleksa, a potom polazak ka Beogradu. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

 

TERMIN POLASKA: 11.08.2018.

 

CENA ARANŽMANA: 4.550,00 din/po osobi

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
Prevoz autobusom visoke turističke klase (full oprema, klima, tv, video, dvd, mikrofon)
Smeštaj u Vrnjačkoj Banji u Turističko-ugostiteljskom objektu “BANBUS”, u 1/2, 1/3 – krevetnim sobama, na bazi jednog noćenja sa doručkom ( klasično usluživanje)
Usluge turističkog vodiča tokom celog trajanja putovanja
Programski obilasci
Ulaznica za manastir Žiča
Troškovi organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Boravišna taksa koja se plaća na recepciji objekta ( iznosi 120,00 dinara dnevno za odrasle , za decu od 7 god. do 14 god. iznosi 60 dinara dnevno, deca mlađa od 7 god ne plaćaju boravišnu taksu)
Putno zdravstveno osiguranje
Individualni troškovi
Nepomenute usluge

 

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski: 50% prilikom rezervacije ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana.
Putem platnih I kreditnih kartica (VISA, DINA, MASTER, MAESTRO CARD)
Odloženo plaćanje: 50% gotovinski prilikom rezervacije, ostatak odloženo na jednu mesečnu ratu , prilikom čega je dospeće rate najkasnije 15 dana nakon realizacije aranžmana

 

POPUSTI I DOPLATE:
Dete do 2 godine gratis u zajedničkom ležaju i nema sedište u autobusu.
Za dete od 2 do 10 godina na sopstvenom ležaju cena aranžmana 3 500.00 dinara
Za dete od 2 do 10 godina na zajedničkom ležaju cena aranžmana 2 300.00 dinara
Doplata za 1/1 sobu 1 300.00 dinara

 

Aranžman rađen na bazi minimum 70 putnika.
Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
Organizator putovanja TA”Banbus”
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja TA”Banbus” usaglašeni sa YUTA standardima

 

leto 2017 banbus

© 2017 Banbus - Licenca OTP 34/2010 od 28.01.2013 - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.